Hoe Wijnand na 25 jaar weer op het strand kwam

Hoe Wijnand na 25 jaar weer op het strand kwam
Hoe Wijnand na 25 jaar weer op het strand kwam © Omroep Zeeland
Na 25 jaar weer naar het strand dankzij elektrische strandrolstoel
De 32-jarige Wijnand Zwemer rijdt het eerste rondje over het strand met een lach op zijn gezicht. "Het is voor mij al 25 jaar geleden dat ik op het strand ben geweest. Wel even wennen dus, maar ik denk dat ik het strand wel opnieuw wil ontdekken" zegt Zwemer.

Brede doelgroep

De strandrolstoel is bedoeld voor iedereen die moeite heeft met lopen op het strand. "Het betreft niet alleen mensen die in het dagelijks leven rolstoelgebonden zijn, de strandrolstoel is ook voor bijvoorbeeld zwangere vrouwen, mensen met overgewicht of een gebroken been. De doelgroep is heel breed en het doel is om het strand toegankelijk te maken voor iedereen", zegt Martijn Koppejan, secretaris van Stichting Natuurlijk toegankelijk.
De 36-jarige Sarah Pastor geniet van het ritje op het strand
De 36-jarige Sarah Pastor geniet van het ritje op het strand © Omroep Zeeland
Ondanks de populariteit van de strandrolstoel heeft het Banjaardstrand maar 1 rolstoel. "Zo'n elektrische strandrolstoel kost 12.700 euro. Zeker met onderhoudskosten erbij kunnen wij dat niet alleen bekostigen. We moeten dus afwachten of de gemeente wil blijven subsidiëren", vertelt Koppejan. "Eén is in ieder geval een begin en goed voorbeeld doet hopelijk volgen", aldus Koppejan.

Lees ook: