Oemoemenoe begint competitie met nederlaag

Oemoemenoe is het nieuwe seizoen begonnen met een stevige nederlaag. De ploeg van de Nieuw-Zeelandse trainer Reweti Montgomery verloor in Leiden met 51-8 van DIOK. De wedstrijd was tevens de derde en laatste wedstrijd in de strijd om de BeNe Cup. In dit toernooi is de Middelburgse club als laatste geëindigd met nul punten uit drie wedstrijden.

(foto: Miriam Wasterval)

Oemoemenoe kwam al vrij snel in de wedstrijd op een 0-3 voorsprong toen Te Aho Morice een penalty benutte. Maar daarna kwam de formatie uit de provincie hoofdstad er niet meer aan te pas. Tegenstander DIOK liep uit naar een 39-3 voorsprong bij rust.

Ook na rust was het hoofdzakelijk eenrichtingsverkeer richting het doel van Oemoemenoe. De wedstrijd eindigde in 51-8 voor de thuisclub. In de tweede helft benutte Leroy Kersten nog wel een try voor Oemoemenoe.

BeNeCup/Ereklasse
In de strijd om de BeNe Cup is Oemoemenoe laatste geworden met 0 punten uit 3 wedstrijden. En omdat deze wedstrijd ook meetelt voor de competitie in de Ereklasse wacht Oemoemenoe na de eerste wedstrijd nog op de eerste punten.

Deel dit artikel:

Reageren