Wandelevenement voor taaislijmziekte, maar zonder organisator Samantha

Zo'n negentig mensen deden vanmiddag mee met de vierde editie van de Outrun CF in Vlissingen. Bij dit wandelevenement wordt aandacht gevraagd voor de ziekte Cystic Fibrosis (CF), oftewel taaislijmziekte. Voor het eerst deed organisator Samantha Eising, zelf patiënte, niet mee. Zij overleed in juli aan de gevolgen van de ziekte

Zoals elk jaar startte de Outrun CF bij het Koopvaardijmonument op de boulevard van Vlissingen. Daar nam Samantha Eising in mei van dit jaar nog een oproep op. Ze vertelde daarin dat ze dit jaar de Outrun niet meer zou meemaken, maar dat ze hoopte dat het evenement toch een succes zou worden.

Indringende oproep

Haar ouders namen, na haar overlijden, de organisatie van Outrun CF over. Moeder Sjoukje Nahumury gelooft dat de oproep heeft gewerkt, er waren volgens haar meer mensen dan vorig jaar: "Misschien kwam het voor sommige mensen toch meer binnen, zo'n indringende oproep, als je het ziet op televisie en internet."

Deelnemers aan Outrun CF in Vlissingen (foto: Omroep Zeeland)

De deelnemers, allemaal gekleed in paarse shirts, liepen van het Koopvaardijmonument tot aan de vuurtoren bij het standbeeld van Michiel de Ruyter in Vlissingen. Aan het einde van de wandeling werden 28 vlinders losgelaten. Een eerbetoon aan Samantha die op 17 september 28 jaar had moeten worden.

28 vlinders, symbool voor de 28e verjaardag die Samantha Eising niet mocht halen (foto: Omroep Zeeland)

De Outrun CF van 2018 heeft bijna 2500 euro opgebracht.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren