Twee ongelukken met negen gewonden en één dode, A58 urenlang dicht

Twee ongelukken met negen gewonden en één dode, A58 urenlang dicht
Twee ongelukken met negen gewonden en één dode, A58 urenlang dicht © deruyterfotografie
A58 urenlang dicht na twee ongelukken met negen gewonden en één dode
Het eerste ongeluk gebeurde vanmorgen vroeg, rond 05.40 uur. Een busje met negen mensen aan boord knalde tegen een vrachtwagen die met pech op de vluchtstrook stond. Alle negen inzittenden raakten gewond, vijf van hen zijn er volgens de politie ernstig aan toe. Hulpdiensten rukten massaal uit, zo kwamen er naast de ambulances ook twee traumahelikopters naar de plek van het ongeluk. Alle negen gewonden zijn naar ziekenhuizen gebracht.

Bijrijder is overleden

In de file die was ontstaan door dit eerste ongeluk gebeurde rond 09.00 uur nog een tweede ongeluk. Ter hoogte van het knooppunt Zoomland bij Bergen op Zoom knalde een auto achterop een vrachtwagen. Door de botsing sloeg de auto over de kop en kwam op zijn zijkant terecht. Daarbij is de bijrijder overleden. De chauffeur bleef ongedeerd, meldt de politie. Ook op de plek van dit tweede ongeluk is de snelweg afgesloten voor de berging, het onderzoek en het opruimen van de ravage.
Sommige automobilisten die in de file terecht kwamen stonden daar urenlang vast. Ze konden geen kant op, want verder rijden over de A4 of A58 kon niet en omkeren was ook geen optie. Er zat dus niets anders op dan urenlang wachten tot de weg weer werd vrijgegeven.
Verkeer dat werd omgeleid via Antwerpen kwam bij knooppunt Markiezaat in de file te staan
Verkeer dat werd omgeleid via Antwerpen kwam bij knooppunt Markiezaat in de file te staan © Omroep Zeeland
Daar kwam nog eens bij dat ook de N57 bij de Brouwersdam om 11.00 uur werd afgesloten voor het verkeer vanwege de derde dag van Concert at Sea. Pas om 12.30 uur waren beide ongelukken afgehandeld en kon de weg weer worden vrijgegeven.

Rijkswaterstaat: Stel je reis naar Zeeland uit

Zolang de snelweg nog was afgesloten vanwege de ongelukken adviseerde Rijkswaterstaat iedereen die naar Zeeland wilde om de reis uit te stellen.

Lees ook: