A58 is weer vrij, strandgangers zijn weer welkom in Zeeland

A58 is weer vrij, strandgangers zijn weer welkom in Zeeland
A58 is weer vrij, strandgangers zijn weer welkom in Zeeland © Ria Brasser
A58 urenlang dicht na twee ongelukken met negen gewonden en één dode
Niet alleen de A4/A58 bij Bergen op Zoom in werd afgesloten, ook de N57 bij de Brouwersdam was sinds 11.00 uur afgesloten voor het verkeer, vanwege de derde dag van Concert at Sea. Die combinatie zorgde vanmorgen voor lange files Zeeland in.

Je kan nu alsnog deze kant op komen

Aangezien de snelweg Zeeland in om 12.30 uur weer is vrijgegeven, vervalt daarmee dus ook het advies van Rijkswaterstaat aan strandgangers om je trip naar Zeeland uit te stellen. Dus aan alle strandgangers die naar de Zeeuwse stranden wilden, maar dat bezoek hebben uitgesteld op advies van Rijkswaterstaat: je kan nu alsnog deze kant op komen.
Rijkswaterstaat: Mijd vandaag het strand
Rijkswaterstaat: Mijd vandaag het strand © Ria Brasser
Wie toch richting Zeeland kwam rijden, werd tijdens de afsluiting van de snelweg Zeeland in aangeraden om te rijden via de A29 en de N59, of via Antwerpen. Het festivalterrein van Concert at Sea was volgens de organisatie wel goed te bereiken.
De files en de verkeersdrukte hebben ook tot annuleringen geleid. Zo zou Freek de Jonge vanmiddag naar boekhandel De Koperen Tuin in Goes komen voor een boekpresentatie, maar hij heeft afgezegd en is weer omgedraaid, vanwege de lange files Zeeland in.

Om het leven gekomen

De twee ongelukken die de verkeersproblemen veroorzaken gebeurden vanmorgen op de A58/A4 bij Woensdrecht en Bergen op Zoom. Bij het eerste ongeluk botste een busje tegen een vrachtwagen die met pech op de vluchtstrook stond. Negen inzittenden raakten gewond, vijf van hen zijn er ernstig aan toe. In de file die door dat eerste ongeluk was ontstaan gebeurde een tweede ongeluk, een auto reed achterop een vrachtwagen en sloeg over de kop. Daarbij is de bijrijder om het leven gekomen.

Lees ook: