Het leven van de familie Schrier draait om de trampoline

Het leven van de familie Schrier draait om de trampoline
Het leven van de familie Schrier draait om de trampoline © Omroep Zeeland
Het leven van de familie Schrier draait om de trampoline
Opvallend genoeg is de passie voor het trampolinespringen ontstaan bij de kinderen. 'Vroeger heb ik recreatief geturnd en mijn man is sportdocent, maar daar zijn wij nooit echt veel met trampolinespringen bezig geweest', vertelt Eline Schrier.
Volgens haar is de hype bij haar kinderen ontstaan doordat veel andere kinderen van hun school in de vrije tijd gingen springen. "Toen ze dat een keer hadden geprobeerd, waren ze verkocht en begon het gevoel bij hen te groeien."

Leerzaam

Inmiddels springen Iris en Remo op het hoogste jeugdniveau waarin ze ook punten halen voor het WK. Volgens Iris is het trampolinespringen leuk omdat ze telkens weer nieuwe sprongen leert. Remo voelt zich vooral aangetrokken door de hoge sprongen en salto's die hij kan maken.
Doordat ze vaak op verschillende tijden trainen en wedstrijden hebben, moeten we haast een speciaal ritme aanhouden.
Eline Schrier

Ritme

Door de vier kinderen die allemaal springen, draait alles in huize Schrier om de trampoline. "Doordat ze vaak op verschillende tijden trainen en wedstrijden hebben, moeten we haast een speciaal ritme aanhouden. Aan de ontbijttafel gaat het gelukkig nog wel over alledaagse zaken en niet alleen maar over trampolinespringen", zegt Eline lachend.