Betere doorstroming op de Tractaatweg

Simulatie van de nieuwe Tractaatweg
Simulatie van de nieuwe Tractaatweg © Tractaatweg BV
De westelijke toe- en afrit van de kruising ging om 5:00 uur open. De oostelijke toe- en afrit van de kruising Axelse Sassing laat nog een dag langer op zich wachten. Die kan vanaf dinsdag gebruikt worden. Het kruispunt met stoplichten komt daardoor te vervallen, waardoor er geen belemmering meer is voor het verkeer op de weg.

Bredere weg

De werkzaamheden maken deel uit van de verbreding van de Tractaatweg naar twee keer twee rijstroken, waar sinds 2017 aan gewerkt wordt. De N62 is een belangrijke weg tussen de zeehavens en de industriegebieden van Gent, Terneuzen en Vlissingen. De verbreding moet bijdragen aan een betere bereikbaarheid en een veiligere afwikkeling van het toenemende verkeer dat er is sinds de komst van de Westerscheldetunnel en de Sluiskiltunnel.
De aansluitingen op de Tractaatweg bij de Axelse Sassing (N686), Zwartenhoek (N258) en Molenverkorting (N683) worden ongelijkvloers. En er komen viaducten zodat het verkeer op de Tractaatweg ongehinderd kan doorrijden. De vernieuwde weg moet in het voorjaar van 2019 klaar zijn.