Geen stoplichten meer bij Axelse Sassing vanwege tweede rotonde

Geen stoplichten meer bij Axelse Sassing vanwege tweede rotonde
Geen stoplichten meer bij Axelse Sassing vanwege tweede rotonde © Tractaatweg BV
Vernieuwde Tractaatweg voor een deel open
De andere rotonde werd eind vorig jaar al geopend. Het kruispunt met de stoplichten bij Axel is daardoor komen te vervallen, waardoor er geen belemmering meer is voor het verkeer op de weg.

Bredere weg

De werkzaamheden maken deel uit van de verbreding van de Tractaatweg naar twee keer twee rijstroken, waar sinds 2017 aan gewerkt wordt. De N62 is een belangrijke weg tussen de zeehavens en de industriegebieden van Gent, Terneuzen en Vlissingen. De verbreding moet bijdragen aan een betere bereikbaarheid en een veiligere afwikkeling van het toenemende verkeer dat er is sinds de komst van de Westerscheldetunnel en de Sluiskiltunnel.

Tweede viaduct

De aansluitingen op de Tractaatweg bij de Axelse Sassing (N686), Zwartenhoek (N258) en Molenverkorting (N683) worden ongelijkvloers. Op het tweede viaduct dat momenteel gemaakt wordt, was het vandaag erg stil. Alle wegwerkers hadden een dag vrij. "Dat is omdat ze het hele weekend tot en met vanmorgen vroeg hebben gewerkt om de tweede rotonde open te krijgen voor het verkeer," zegt projectleider Marien Kroes.
De vernieuwde weg moet in het voorjaar van 2019 klaar zijn. "Maar," zegt Kroes, "ik denk dat het project al eind dit jaar klaar is."