Schuif jij aan bij het speciale Van Zee-diner?

Schuif jij aan bij het speciale Van Zee-diner?
Schuif jij aan bij het speciale Van Zee-diner? © oz
https://www.facebook.com/OmroepZeeland/videos/1819932844760056/
In Van Zee gaat programmamaker Jacomien Kodde wekelijks op pad met de Zeeuwse chefkok die het Van Zee-diner bereidt: Dick-Pieter Arkenbout, beter bekend als 'DP'. De chefkok uit Bruinisse haalt op bijzondere maar eenvoudige wijze allerlei heerlijkheden uit zee en maakt die op geheel eigen wijze klaar.

Van Zee-diner

Iedere week kun je kans maken op twee plaatsen aan de dinertafel. Dit is wat je moet doen om kans te maken: iedere aflevering staat er in Van Zee een andere vis, schaal- of schelpdier centraal. Deze week is dat kreeft.
Stuur voor dinsdag 11 september je favoriete recept met de vis van deze week: bot. Vertel ons waarom je zo dol bent op dat recept, of hoe je eraan komt en stuur het met je naam en telefoonnummer naar vanzee@omroepzeeland.nl en wie weet zit jij dan met je partner, vriend of vriendin of met de buurvrouw op donderdag 27 september in Bruinisse aan tafel te smullen van het Van Zee-diner.

Beste recept

Elke dinsdag tussen 10.00 en 11.00 uur maakt iemand van het Omroep Zeeland Lekkerbekteam op de radio bij Elsa in Goedemorgen Zeeland bekend wie er die week heeft gewonnen.
Het OZ Lekkerbekteam beoordeelt de ingezonden recepten
Het OZ Lekkerbekteam beoordeelt de ingezonden recepten © Omroep Zeeland
Van Zee is gemaakt door Jacomien Kodde en is iedere dinsdag te zien na Zeeland Nu.
Heb je zelf zin gekregen om aan de slag te gaan in de keuken? Hieronder vind je de recepten van DP Arkenbout.

Recept! DP maakt een garnalencocktail met Zeeuwse garnalen