Schoonste strand voor het eerst sinds jaren niet in Zeeland

Het Banjaardstrand
Het Banjaardstrand © Jara
De afgelopen twee jaar werd het strand van Oostkapelle uitgeroepen tot schoonste strand. Daarvoor waren het Domburg, Noord-Beveland en Sluis die bovenaan de lijst eindigden. De Schoonste Stranden Verkiezing is een initiatief van Stichting Nederland Schoon en werd voor de zestiende keer gehouden. Inspecteurs van de ANWB bepalen wat de schoonste stranden zijn.

Schoonste stranden sinds 2011

jaartal winnaar 2017 Oostkapelle 2016 Oostkapelle 2015 Domburg 2014 Noord-Beveland 2013 Domburg 2012 Noord-Beveland 2011 Sluis
Verder werden ook de beste strandpaviljoens van Nederland bekend gemaakt. Thalassa in Zandvoort is dat geworden.Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder is verkozen tot beste strandpaviljoen van Zeeland en Pier 7 in Vlissingen werd uitgeroepen tot de Beste Nieuwkomer van het jaar.
Dit jaar werden de Schoonste Strandverkiezingen voor het eerst gecombineerd met de verkiezing van het Beste Strandpaviljoen. Een logische keuze, vindt de organisatie, omdat schoon steeds meer onderdeel uitmaakt van de kwaliteit van de stranden en de paviljoens.