Flessen vruchtensap en twee afgebrande loodsen: dit is wat over is na de brand bij Kloosterboer

Flesjes sap op het terrein van Kloosterboer
Flesjes sap op het terrein van Kloosterboer © Omroep Zeeland
De brand in Vlissingen-Oost was gisteravond rond 23.00 uur onder controle. Lange tijd kon het sein brand meester nog niet gegeven worden, omdat de brandweer niet van binnenuit kon blussen. Er waren kranen voor nodig die de loods uit elkaar konden trekken zodat er onder het puin ook geblust kon worden en gecontroleerd op eventuele brandhaarden.
Een van de afgebrande loodsen bij Kloosterboer
Een van de afgebrande loodsen bij Kloosterboer © Omroep Zeeland
annacht is door drie blusploegen nog lange tijd nageblust. Vanochtend moest opnieuw worden uitgerukt om na te blussen. Het nablussen werd ni de loop van de ochtend afgerond. Wel wordt er nog onderzoek gedaan naar de verloop van de brand.

Geen giftige stoffen

Volgens de veiligheidsregio zijn er bij de brand geen verhoogde concentraties van stoffen gemeten op plekken waar de rook kwam. De brandweer heeft van gistermiddag tot in de nacht metingen gedaan.
De Denemarkenweg werd gisteren volledig afgezet en moest vannacht nog deels afgesloten blijven maar is inmiddels weer helemaal open, waardoor alle bedrijven bereikbaar zijn.
Brandweer blust na bij Kloosterboer
De brand ontstond door kortsluiting in de meterkast tijdens werkzaamheden. Daarbij raakte een elektricien gewond, hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met hem gaat is niet bekend.

Niet beschikbaar voor commentaar

Kloosterboer is nog niet beschikbaar voor commentaar over de brand. Het bedrijf wil het onderzoek naar de verloop van de brand afwachten. Tot die tijd wil de directie hierover geen uitspraken doen.

Lees ook: