Zeeuws Elftal overweegt aangifte tegen makers 'walgelijk' spandoek

Zeeuws Elftal overweegt aangifte tegen makers 'walgelijk' spandoek
Zeeuws Elftal overweegt aangifte tegen makers 'walgelijk' spandoek © Orange Pictures
Er zouden ook spreekkoren over Nouri zijn gezongen. Vandaag is het precies een jaar geleden dat Nouri in een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen in elkaar zakte. De voetballer van Ajax liep ernstige en onherstelbare hersenschade op.

Afstand nemen

Stichting Zeeuws Elftal-voorzitter Kees Roelse noemt de gebeurtenissen verwerpelijk. "Wij nemen afstand van deze actie en kijken wat we gaan doen. Misschien gaan we wel aangifte doen, maar dat gaan we eerst met het bestuur bespreken." Feyenoord heeft op de clubwebsite aangegeven het een walgelijke actie te vinden.
Het spandoek heeft er niet lang gehangen en is, toen het werd gezien, verwijderd voor de aftrap van het duel.
<p>Reactie Feyenoord op clubwebsite: </p><p><em>"We hebben gisteren ter plaatse niet gehoord dat er liedjes over Nouri gezongen werden. Het doek heeft er kortstondig gehangen. Wat de bewuste tekst ('Nouri worden') precies behelst, is ons ook nog niet duidelijk. Maar laat glashelder zijn dat de club elke negatieve verwijzing naar Nouri's vreselijke leed ronduit walgelijk vindt en ten zeerste verwerpt. We wensen Nouri, zijn familie en Ajax alleen maar alle sterkte toe en gaan ervan uit dat mensen zich in het vervolg onthouden van dit soort wanstaltige uitingen."</em></p>

Aanklagen

Het is nog maar de vraag trouwens of er wel iemand aangeklaagd kan worden. Volgens de Middelburgse advocaat Marijn Dieleman is de tekst van het spandoek namelijk niet een duidelijke belediging. ''Het is zeker niet netjes en niet fatsoenlijk maar ik vraag me af of het strafbaar is.''
Dieleman zegt dat het logischer is om de makers van het spandoek op een andere manier aan te pakken. ''Bijvoorbeeld via de club of de supportersvereniging kan je ze een straf opleggen maar ze juridisch aanpakken, wordt lastig.'' Maar, zo laat hij weten, de Stichting Zeeuws Elftal kan altijd naar de politie stappen om aangifte te doen.

Lees ook: