Straf voor aanrijding vader en zoontje Middelburg drie keer hoger dan geëist

Straf voor aanrijding vader en zoontje Middelburg drie keer hoger dan geëist
Straf voor aanrijding vader en zoontje Middelburg drie keer hoger dan geëist © Omroep Zeeland
Rechtbank legt drie jaar cel en vijf jaar rijontzegging op voor ongeluk Langevieleweg
De straf is een stuk hoger uitgevallen, zegt persrechter Susanne Tempel. De rechtbank verwijt de man roekeloos rijgedrag. De rechter heeft ook het alcoholverleden van de man in de uitspraak meegenomen." Eerder werd de man al eens veroordeeld voor rijden onder invloed. De rijontzegging ligt een jaar hoger dan de eis van het OM. Ook krijgt de man zijn auto niet meer terug.

Opgelucht

De Roosendaaler en zijn advocaat waren niet bij de uitspraak aanwezig. Familie van de slachtoffers wel. Zij reageerden opgelucht op het vonnis en zeiden tevreden te zijn met de opgelegde straf.
Kinderfiets op wegdek na aanrijding op de Langevieleweg in Middelburg
Kinderfiets op wegdek na aanrijding op de Langevieleweg in Middelburg © HV Zeeland
De rechtbank stond uitgebreid stil bij de gevolgen die het ongeluk heeft veroorzaakt. Mees en Jeppe zijn nog steeds aan het herstellen van het ongeluk en hebben nog iedere dag last. Beiden zijn qua karakter veranderd door hersenletsel. Jeppe is een hoop herinneringen kwijt en heeft dagelijks veel pijn.

Gelanceerd

Jeppe en Mees staken op 13 oktober 2017 de Langevieleweg in Middelburg over toen ze werden aangereden. Volgens getuigen reed de verdachte aan de linkerkant van de weg en veel te hard. Vader en zoon werden gelanceerd en maakten een harde smak op het wegdek. Hun fietsen lagen na het ongeluk meters uit elkaar. Beiden raakten zwaargewond en werden met traumahelikopters afgevoerd.
Direct na het ongeluk werd door vrienden van de familie een doneeractie opgestart voor het gezin. 3.843 mensen doneerden in totaal 87.662 euro. Het geld wordt al door het gezin gebruikt om extra hulp in te huren.

Lees ook: