Inval arrestatieteam in Vlissingen, maar machinegeweer blijkt nepvuurwapen

De politie heeft in een woning in Vlissingen een inval gedaan met een arrestatieteam, nadat de melding was binnengekomen dat in die woning een machinegeweer zou liggen. Het bleek echter niet een automatisch geweer te zijn, maar een nepvuurwapen. Volgens de politie was dit nepwapen niet van echt te onderscheiden.

Arrestatieteam van de politie in actie, archieffoto (foto: HV Zeeland)

De politie heeft eerder op de dag naar eigen zeggen 'betrouwbare informatie' ontvangen, dat bewoners van een woning in de wijk het Middengebied een automatisch vuurwapen voorhanden zouden hebben. Vanwege deze serieuze tip besloot de politie aan het einde van de middag om het arrestatieteam in te schakelen.

Airsoftwapen

Bij de inval in de woning aan de aan de Arbeidstraat werd niemand aangehouden. Het gaat volgens de politie om een airsoftwapen, dat is een luchtdrukgeweer dat kleine plastic kogeltjes afvuurt. In Nederland zijn alle nepvuurwapens die op het oog niet van echt te onderscheiden zijn verboden.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Reageren