Politiehond ingezet bij aanhouding van verdachten mishandeling

Agent arresteert verdachte (archief)
Agent arresteert verdachte (archief) © Politie
De 27-jarige Middelburger trok volgens de politie ook al daarvoor op een vervelende manier de aandacht. Hij deed erg vervelend naar medewerkers van een café aan de Vlasmarkt. Op den duur liep dat uit tot bedreigingen aan hun adres. De hulp van de politie werd ingeroepen en agenten hebben de lastpak van het terras gewerkt. Hij werd daarna meegenomen door een vriend en een vriendin.

Zonder reden bij de keel gegrepen

Korte tijd later zagen de agenten de mishandeling van de 20-jarige Middelburger, dus hebben ze meteen de 27-jarige verdachte aangehouden. Volgens het slachtoffer was ook een 23-jarige Goesenaar bij de mishandeling betrokken, hij zou hem zonder reden bij de keel hebben gegrepen.
Rond 02.40 uur werd ook die tweede verdachte aangehouden, maar dat kostte veel moeite. De verdachte verzette zich en ook omstanders gingen zich ermee bemoeien. Daarbij raakte een van de agenten gewond aan haar hand. Een omstander kreeg een tik met een wapenstok en er werd ook een politiehond ingezet om de omstanders op afstand te houden.

Hulpofficier van justitie beledigd

Allebei de aangehouden verdachten zijn naar politiecellencomplex Torentijd gebracht en daar zitten zij nog vast. Ook daar bleven zij zich volgens de politie vervelend gedragen. Ze wilden niet meewerken en hebben ook een hulpofficier van justitie beledigd. De mannen zitten worden later vandaag gehoord.