Dankzij deze mensen zie jij de Zeeuwse vlag tijdens de Tour de France op tv

Dankzij deze mensen zie jij de Zeeuwse vlag tijdens de Tour de France op tv
Dankzij deze mensen zie jij de Zeeuwse vlag tijdens de Tour de France op tv © Omroep Zeeland
Al tijdens de eerste etappe van de Tour de France lieten Zeeuwen zich zien. Deze Zeeuwse vlag kwam op tv en was daardoor in zo'n 190 landen te zien.
Een dag later lieten Marco en Naomi de Zeeuwse vlag aan alle renners van de Tour de France zien.
Zondag reden de renners over de kasseienstroken van Roubaix. Ook bij deze etappe waren Zeeuwse supporters duidelijk zichtbaar. "Antwan had nog tijd om naar ons te zwaaien", laat Mariska Polfliet-Dijkwel weten.
Supporters van Antwan Tolhoek tijdens de etappe naar Roubaix
Supporters van Antwan Tolhoek tijdens de etappe naar Roubaix © Mariska Polfliet-Dijkwel
Tijdens de etappe naar Roubaix kwamen Antwan Tolhoek en Marco Minnaard ook Jos de Dijcker tegen. Hij wachtte de renners op, natuurlijk met de Zeeuwse vlag.
Jos de Dijcker tijdens de etappe naar Roubaix
Jos de Dijcker tijdens de etappe naar Roubaix © Jos de Dijcker
Groot, groter, grootst. Deze Zeeuwse vlag is niet te missen! Familie en vrienden van Antwan Tolhoek volgt de Zeeuwse renner met een joekel van een vlag.
Is Antwan Tolhoek blij met de support uit Zeeland? Jazeker! Dat is duidelijk te zien op deze foto's.
Natuurlijk wappert de Zeeuwse vlag ook voor Marco Minnaard. Hij werd zaterdag door Zeeuwse supporters vooruit geschreeuwd toen hij in de kopgroep reed.
Johnny de Ritter liet dinsdag op de Col de La Croix Fry met trots de Zeeuws-Vlaamse vlag zien.
Dinsdag moeten de Zeeuwse renners ook Jaap Vasseur gezien hebben. Hij heeft voor deze etappe een Zeeuwse broek aangetrokken en de vlag op de grond gelegd. "De Zeeuwen bin d'r bie", laat Jaap via WhatsApp weten.
Jaap Vasseur heeft een Zeeuwse vlag én een Zeeuwse broek
Jaap Vasseur heeft een Zeeuwse vlag én een Zeeuwse broek © Jaap Vasseur
Bij Bourg Saint Maurice werden de Zeeuwse renners aangemoedigd door William, Leontien en Dylano de Jonge. De familie is donderdag ook van de partij tijdens de rit naar Alpe D'Huez.
Donderdag staat de beklimming van de Alpe D'Huez op het programma. Traditiegetrouw staan er veel Nederlanders op de berg om de wielrenners aan te moedigen. Nu er twee Zeeuwen in de Tour de France meerijden, verwachten we natuurlijk ook extra veel Zeeuwse vlaggen.
Maurice Bernarnd zit al de hele week -met zijn vrienden én Zeeuwse vlag- op de Alpe D'Huez. Wie weet zien we die vlag in ieder geval voorbij komen.
Marjolein Gernler heeft uitgepakt op de Alpe D'Huez met spandoeken voor Antwan Tolhoek én Marco Minnaard. Natuurlijk ontbreekt de Zeeuwse vlag ook niet.
Zie je op tv Minnaard, Tolhoek en Zeeland op de weg gekalkt? Dan kan dat het werk zijn van Irene Rozendaal. Zij staat klaar op Alpe D'Huez met uiteraard ook een Zeeuwse vlag.

Lees ook: