Strandpaviljoen Puur in Groede gaat in vlammen op

In Groede is strandpaviljoen Puur aan de Zeeweg verwoest door brand. Het vuur ontstond rond 15.20 uur in de meterkast en greep daarna snel om zich heen. Er vielen geen gewonden, iedereen die zich op dat moment in het strandpaviljoen bevond, kon op tijd naar buiten vluchten.

De brandweer rukte uit met meerdere blusvoertuigen en een waterwagen, maar het grotendeels houten strandpaviljoen was niet meer te redden. Rond half zes gaf de brandweer het sein 'brand meester'. Het pand was toen al verwoest.

Te dichtbij de vuurzee

Voor één van de brandweermannen werd een ambulance opgeroepen. Hij kwam te dichtbij de vuurzee en kon de hitte niet meer aan. Hij is verpleegd door het ambulancepersoneel.

Bluswerkzaamheden brandweer bij uitslaande brand strandpaviljoen Puur in Groede (foto: Omroep Zeeland)

De brandweer liet het strandpaviljoen gecontroleerd afbranden en probeerde vooral te voorkomen dat het vuur zich verder uit zou breiden naar de omliggende duinen. Van het ooit prijswinnende paviljoen is weinig meer over.

Van het prijswinnende strandpaviljoen is weinig over na de brand (foto: HV Zeeland)

Meerdere wegen in de omgeving van de brand werden vanwege de grote rookontwikkeling afgezet. De weg was dicht van de Puijendijk tot de camping en van de kruising met de Zeeweg tot aan de camping.

Gigantische rookwolk

De gigantische rookwolk door de uitslaande brand was tot in de wijde omtrek te zien. Onderstaande foto werd op de boulevard in Vlissingen genomen.

Rookwolk door brand in Groede te zien vanaf de boulevard van Vlissingen (foto: Omroep Zeeland)

In reacties op sociale media laten veel mensen weten het ontzettend jammer te vinden dat dit strandpaviljoen nu verwoest is door brand. Het paviljoen, geroemd om zijn moderne interieur en goede sfeer, werd in 2012 uitgeroepen tot het beste strandpaviljoen van Zeeland.

Niks blijft over van het strandpaviljoen na de grote brand (foto: Omroep Zeeland)

51.3985379,3.4863714

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren