Kijk terug: Gejuich én tranen bij finish Kustmarathon in Zoutelande

Kijk terug: Gejuich én tranen bij finish Kustmarathon in Zoutelande
Kijk terug: Gejuich én tranen bij finish Kustmarathon in Zoutelande © Omroep Zeeland
Dat warme weer gecombineerd met de vele kilometers die ze door het rulle zand moesten, omdat het hoog water was, maakte dat veel van hen flink hebben afgezien.
Dit was de Kustmarathon 2018: zonnig en zwaar
Uiteindelijk kwam Willem Van Schuerbeeck als snelste over de streep. De Belgische atleet liep de marathon in een tijd van 2:34.15'. Van Schuerbeeck koos in het begin van de wedstrijd al de aanval en werd niet meer teruggehaald door de achtervolgers.

Snelste Zeeuwen

Erwin Harmes uit Middelburg was de uiteindelijk de snelste Zeeuw, op een derde plaats. Liselotte van den Berg was de snelste vrouw. De snelste Zeeuwse werd Monique Verschuure uit Yerseke.
Belg wint Kustmarathon, Harmes eindigt als derde
Naast de vreugde van de finishende deelnemers was er ook even een emotioneel moment voor iedereen die ooit bij de organisatie van de Kustmarathon betrokken is geweest. Kustmarathonorganisator Lein Lievense werd geëerd bij de finish van het evenement dat hij in 2003 mede heeft opgezet.

Ernstig ziek

Voor Lein Lievense en zijn vrouw Lenie was het een dag met een dubbel gevoel. Lein is namelijk ernstig ziek, maar hij heeft alles op alles gezet om er vandaag tóch bij te kunnen zijn.
Emotionele dag voor zieke Kustmarathonorganisator Lein Lievense
Om 12.00 uur waren de hardlopers vertrokken vanuit Burgh-Haamstede. Iets na 18.00 uur kwam Rody uit Middelburg als laatste over de streep. Eerder op de dag hadden mountainbikers al het traject in omgekeerde richting afgelegd. En 's middags rende de jeugd in Zoutelande de Minimarathon.

Liveblog

Kijk en lees in ons liveblog terug hoe de Kustmarathon 2018 verliep, klik hieronder aan de rechterkant op het pijltje om de volgorde om te draaien, zodat je van het begin tot het einde kunt terugkijken naar de Kustmarathon.