Gratis SOA-test voor LHBT'ers op Coming-Outdag

De GGD Zeeland in Goes zet op Coming-Outdag, donderdag 11 oktober, de deuren open voor homomannen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Zij kunnen op die bij de GGD terecht voor een gratis SOA-test, een Hepatitis B vaccinatie en een 'goed gesprek'. Daar is op Coming-Outdag geen afspraak voor nodig.

Regenboogvlag (foto: Pixabay)

Op 11 oktober laat GGD Zeeland ook de regenboogvlag wapperen. Dat gebeurt niet bij alle overheidsdiensten in Zeeland. Zo hebben Schouwen-Duiveland, Tholen en Reimerswaal aangekondigd de regenboogvlag niet uit te hangen op Coming-Outdag. De Provincie Zeeland heeft na wikken en wegen pas vorige week aangekondigd de regenboogvlag uit te hangen.

Het nieuws dat drie Zeeuwse gemeenten geen regenboogvlag uithangen, schoot een Rotterdamse vormgever in het verkeerde keelgat. Hij nam de Zeeuwse provincievlag onder handen en kwam met een nieuw en 'toleranter' ontwerp.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
GGD Zeeland Coming-Outdag SOA-test
Deel dit artikel:

Reageren