Poppodium De Piek gaat zondag weer open

Podium De Piek in Vlissingen gaat weer open! Zondagmiddag gaan de deuren open voor een inloopmiddag om nieuwe vrijwilligers te werven, om muzikanten die willen helpen bij jam sessies te ontvangen, maar ook om kennis te maken met organisaties die willen samenwerken.

Het nieuwe logo van De Piek (foto: Omroep Zeeland)

Voorzitter Kevin van Gorkom legde vanavond tijdens een persconferentie in De Piek uit wat er verder allemaal op de agenda staat. "Zo gaan we weer van start op 31 oktober met de maandelijkse jamsessie. Want daar is enorm veel behoefte aan." In november wordt ook een begin gemaakt met De Piek Muziekschool, dat wekelijks op dinsdag- en woensdagmiddag wordt georganiseerd voor jongeren vanaf 8 jaar die een instrument willen gaan bespelen.

Benefietconcert met bekende Zeeuwse muzikanten

"Ook willen we vanaf november een reeks benefietoptredens van de grond krijgen. Daarover zijn we in gesprek met Zeeuwse muzikanten die dan een avond met muziek organiseren. Eh, Paskal Jakobsen is nog niet gebeld, maar het zou zo maar kunnen," lacht Van Gorkom.

Openingsconcert Bluesroute

De hoop is vanaf december een seizoensprogramma te kunnen starten, met wekelijks één of meerdere concerten en optredens. In ieder geval staat gepland het openingsconcert voor de Vlissingse Bluesroute op 7 december. Met welke band is nog niet bekend.

Ook werden het nieuwe logo van De Piek en de vernieuwde website gepresenteerd.

Marius de Nobel in gesprek met Kevin van Gorkom van Stichting Podium De Piek

Het nieuwe bestuur van De Piek kreeg eind september het gebouw in gebruik om het podium weer levensvatbaarheid in te blazen. Daarvoor heeft het een jaar de tijd gekregen. "Anders is het echt afgelopen," zegt de voorzitter. De nieuwe organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
vlissingen de piek logo inloop middag
Deel dit artikel:

Reageren