Toch regenboogvlag op Schouwen-Duiveland

Onbekenden hebben afgelopen nacht vier regenboogvlaggen opgehangen bij de ingang van het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland in Zierikzee. Dat is een protest, omdat de gemeente zelf geen vlag wil laten wapperen op Coming Out dag.

Vier politieke partijen op Schouwen-Duiveland lieten eerder al weten dat ze vandaag een gezamenlijke regenboogcaravan in de buurt van het gemeentehuis in Zierikzee te zetten. Initiatiefnemer Jet van Gent: 'We staan hier om een statement te maken. Ik schaam me dat er op het gemeentehuis besloten is de regenboogvlag weer niet te hijsen. We leven in 2018. Iedereen hoort te begrijpen dat je niet allemaal hetzelfde bent.'

In de meeste andere Zeeuwse gemeenten en de provincie wappert de regenboogvlag om LHBT-ers (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele personen en transgenders) te steunen.

Op meerdere plekken in gemeenten die de vlag niet willen hijsen, 'de drie weigergemeenten', wappert een speciale Zeeuwse regenboogvlag, ontworpen door de van oorsprong Zierikzeese ontwerper Vos Broekema. Waaronder op de stoomsleepboot Dockyard III in Bruinisse.

Regenboogvlag op stoomsleepboot Bruinisse (foto: Omroep Zeeland)

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zierikzee regenboogvlag coming outdag
Deel dit artikel:

Reageren