Goes trekt opnieuw portemonnee voor Omnium

De gemeente Goes wil 750.000 euro uit trekken voor achterstallig onderhoud bij het Omnium in Goes. Daarnaast wordt volgend jaar een voorstel bij de gemeenteraad neergelegd voor een structurele oplossing om het sport- en recreatiecentrum overeind te houden. Ondanks allerlei investeringen in de afgelopen jaren worden de verwachte bezoekersaantallen niet gehaald.

Omnium zwembad Goes (foto: Omroep Zeeland)

Het Omnium in Goes is de afgelopen jaren uitgebreid met een overdekt tropisch bos, een zogenaamde Lazy River bij het zwembad en er is flink geïnvesteerd in een topsport- en turnhal. Desondanks brengen ook deze voorzieningen - in combinatie met de gemeentelijke subsidie - onvoldoende op om de kosten te dekken en het groot onderhoud uit te voeren.

Onderzoek

In het voorstel aan de gemeenteraad wordt het advies gegeven om de huidige voorzieningen in het sport- en recreatiecentrum te houden. De 750.000 euro is volgens de gemeente nodig voor het noodzakelijke onderhoud in 2019. Volgend jaar ligt bij de gemeenteraad een voorstel voor een jaarlijks bedrag waarmee het Omnium structureel vooruit kan, zonder bij elke tegenslag te hoeven aankloppen bij gemeente Goes.

Meer over dit onderwerp:
Goes onderhoud Omnium
Deel dit artikel:

Reageren