Politie roept Tholenaren op: tip ons

De politie doet een dringende oproep aan de inwoners van de gemeente Tholen om het te melden wanneer ze iets verdachts zien. Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. De politie heeft het vermoeden dat veel Tholenaren weten dat er criminele zaken gaande zijn, maar dat ze dat niet durven te melden.

"Blijkbaar zijn de inwoners bang", zegt politieman Peter Smaardijk die werkzaam is op Tholen. "We merken in gesprekken dat mensen bang zijn voor represailles." "Soms sporen we zelf een hennepkwekerij op die opgemerkt MOET zijn door de omgeving", vervolgt Smaardijk. "Wij zouden willen dat mensen zoiets geheel anoniem bij ons melden, zodat we eerder kunnen optreden."

Puzzelstuk

"Soms lijkt het er op dat het puzzelstukje onbelangrijk is", zegt Smaardijk. "Maar als wij dat in de totale puzzel leggen, zou het wel eens de oplossing kunnen zijn." Hij doet dan ook een dringende oproep naar de inwoners van de gemeente Tholen.

Melden zonder je naam te noemen kan via Meld Misdaad Anoniem. "De politie krijgt alleen de inhoud van de melding door", benadrukt Smaardijk. "Wij weten niet wie er gebeld heeft en wij hebben ook geen telefoonnummers. Dat maakt het aan de ene kant makkelijk voor ons om iets te onderzoeken. Aan de andere kant kunnen wij de bevolking niet bedanken als ze wel informatie geven. Nogmaals; zo'n melding is geheel anoniem."

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Tholen politie meld misdaad anoniem
Deel dit artikel:

Reageren