'Met afgekeurde pompoenen is niks mis'

René Dingemanse uit Biggekerke kweekt pompoenen, maar kan zijn handel niet kwijt bij de supermarkten. Het probleem is dat er vlekjes op zitten en daarom zijn ze volgens de supermarkten niet verkoopbaar. Om te voorkomen dat hij de pompoenen moet weggooien, verkoopt hij ze vandaag met korting.

Dingemanse deed zijn oproep op Facebook. Volgens hem mankeert er niks aan de pompoenen, behalve dan dat ze kurkachtige vlekjes aan de buitenkant hebben. "De supermarkten willen gave pompoenen, en deze willen ze niet kopen van mij. Ik snap het niet want van binnen mankeert er niets aan deze pompoenen", zegt een zichtbaar teleurgestelde Dingemanse.

Het liep storm

Aan de oproep gaven velen gehoor, het liep storm bij de boerderij in Biggekerke. De pompoenen kosten 50 cent of een euro, afhankelijk van de grootte. Een van de kopers is een eigenaar van een restaurant. Ze heeft ruim 70 pompoenen gekocht. "Om er soep van te maken", zegt ze lachend. Weer een ander gaat er taart van maken en nog een ander zet ze buiten voor de deur.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
pompoenen supermarkt biggekerke
Deel dit artikel:

Reageren