Kabwe Manengela schiet Halsteren voorbij Vlissingen

Trainer John Karelse van VC Vlissingen
Trainer John Karelse van VC Vlissingen © Paul ten Hacken
In het eerste halfuur van de wedstrijd leek de ploeg van John Karelse nog stand te kunnen houden tegen de koploper van de Hoofdklasse B. Vlak voor rust brak Halsteren het verzet door twee doelpunten die vlak na elkaar vielen. Giovanni Moerland opende de score met een kopbal de score, vervolgens maakte Francis Kabwe Manengela op slag van rust zijn eerste treffer van de wedstrijd waardoor de ruststand 2-0 werd.
Na rust trok Halsteren de scoringsdrift niet direct door. Pas na 23 minuten in de tweede helft was het Manengela die zijn tweede van de middag maakte uit een vrije trap.
Na de 3-0 kon Halsteren zonder problemen de wedstrijd uitspelen. Jurik Zimmerman maakte de pijnlijke middag voor Vlissingen nog iets erger door de 4-0 eindstand op het bord te zetten.
Door de nederlaag zakt VC Vlissingen op de ranglijst naar de 13e plaats op de ranglijst. Volgende week speelt de ploeg van John Karelse tegen UDI'19/CSU

1-0 Moerland (38)
2-0 Kabwe Manengela (43)
3-0 Kabwe Manengela (68)
4-0 Zimmerman (73)