Joe Buck wil verhalende teksten schrijven

Vrijdag verscheen de allereerste single van Joe Buck. De singer-songwriter is afkomstig uit Oostburg. In de zomer van 2016 deed hij mee aan een talentenjacht van Giel Beelen op 3FM. Ilse DeLange was onder de indruk en bood hem een contract aan bij haar label Fireflyl/Universal Music. De single Black is het eerste resultaat van zijn opnamesessie in Nashville.

Je bent vorig jaar naar Nashville geweest. Wat heb je daar gedaan?

"In het afgelopen jaar ben ik drie keer naar Nashville geweest om te schrijven en ook dingen op te nemen. Black is daarvan het eerste resultaat. Er zijn nog veel meer dingen, maar die zijn nog geheim."

Welke invloeden zijn op je single te horen?

"Nashville is een stad waar allerlei muziekstijlen bij elkaar komen. Van origine de country muziek, echte liedjes liedjes, dus mooie verhalende teksten. Ik wil ook verhalende teksten schrijven met een mooie betekenis en een rode draad. Dit nummer is akoestisch, hoe ik het zou spelen in m'n eentje. Andere opnames zijn wat meer geproduceerd, meer pop. Het leek me top om dit als eerste uit te brengen."

Ilse DeLange bood je vorig jaar een contract aan. Hoe belangrijk is haar rol?

"Dat is niet te omschrijven. Ik heb heel veel gehad aan Ilse het afgelopen jaar om in Nashville m'n weg te vinden. Ook tijdens het selecteren van de liedjes en het opnameproces. Zij heeft iedere stap meegemaakt. Het voelt niet als m'n eigen kindje, want er zijn meer mensen bij betrokken, maar het voelt goed om het met z'n allen nu de wereld in te gooien."

ITEM Joe Buck

Joe Buck is dolblij met zijn contract bij Firefly/Universal Music Publishing (foto: Firefly/Universal Music Publishing)

Meer over dit onderwerp:
Joe Buck country Firefly Ilse DeLange
Deel dit artikel:

Reageren