Slapeloze nachten door de hitte? Dit is hoe de Zeeuwen het hoofd koel houden

Hoe komen de Vlissingers deze recordwarme nachten door?
De antwoorden variëren van de ventilator laten draaien tot genoeg drinken en van ramen openzetten tot een glaasje sterke drank. Maar niet iedereen lukt het om in slaap te komen. "Ik slaap onrustig, het zijn allemaal van die hazenslaapjes, hè...", zegt een Vlissingse.

Slechte nachtrust door de hitte

En zij is niet de enige, blijkt ook uit de reacties op Facebook. Veel mensen klagen over een slechte nachtrust door de hitte, terwijl anderen juist zeggen nergens last van te hebben.
Ook daar worden allerlei adviezen gegeven om in slaap te komen, die lopen uiteen van een nat washandje op je voorhoofd tot een goede beurt. "Van goede seks slaap je ook snel. De beste slaappil", staat in een reactie.

'Ik ga emigreren'

Weer anderen zegt juist extra goed te slapen met deze hitte. "Ik heb sinds lang eindelijk weer eens langer geslapen dan de vijf à zes uurtjes die ik normaal slaap. Acht uur heerlijk geslapen zonder onderbrekingen. Ik ga emigreren naar een warm land denk ik", schrijft iemand onder onze Facebookpost over het verbroken nachtelijke warmterecord.
Ondergaande zon bij de plek met de warmste nachttemperatuur: Vlissingen
Ondergaande zon bij de plek met de warmste nachttemperatuur: Vlissingen © Dariusz, Gierszon
Op de hoogte blijven van het nieuws rond de hitte in Zeeland? Volg ons liveblog. En als je nog meet tips nodig hebt om in slaap te komen met deze nachtelijke hitte, eerder deze week hebben we al wat tips voor je op een rij gezet.

Lees ook: