Nieuw-Zeelander Montgomery nieuwe trainer Oemoemenoe

Oemoemenoe HRC
Oemoemenoe HRC © Miriam Wasterval
Montgomery was de afgelopen jaren onder andere in Nieuw-Zeeland actief als trainer van verschillende teams. In 2016 was de Nieuw-Zeelander nog werkzaam als bondscoach van Laos.

Opvolger FitzGerald

De trainer is de opvolger van de Ier Simon FitzGerald die in februari vertrok. Volgens Oemoemenoe leidden "de Nederlandse rugbycultuur versus de Ierse, de ambities en resultaten" tot het vertrek van de Ierse trainer.
Na het vertrek nam Herbert-Jan van der Waal de trainerstaken tijdelijk op zich. Onder zijn leiding eindigde de Middelburgse ploeg op de vierde plaats van de kampioenspoule, de hoogste eindklassering ooit voor Oemoemenoe.
<h2>BeNeCup</h2><p>Op 1 september is het Belgische Ottignies de eerste test voor Montgomery. Deze wedstrijd maakt deel uit van de BeNeCup, een nieuw iniatief van de Nederlandse en Belgische rugbybonden. De beste vier ploegen van Nederland en België nemen het tegen elkaar op in twee poules van vier.</p><p>Oemoemenoe is geloot bij RC DIOK uit Leiden, Ottignies en Dendermonde, tevens uit België. Als Oemoemenoe eerste in de poule wordt, wacht een finale tegen de winnaar van de andere poule. Bij Dendermonde, dat drie jaar op rij kampioen van België is geworden, speelt Middelburger Laurent Legrand die jarenlang bij Oemoemenoe speelde.</p>