Gevonden lichaam geïdentificeerd: vermist meisje verdronken in Krammer

Op het water bij Bruinisse werd gisteren gezocht naar het vermiste meisje
Op het water bij Bruinisse werd gisteren gezocht naar het vermiste meisje © HV Zeeland
Het stoffelijk overschot was om 21.30 uur aan boord van een politieboot gebracht. Kort daarvoor was de vindplaats gemarkeerd met twee boeien. Het lichaam werd vervolgens voor identificatie naar een mortuarium gebracht.

Opkomend water

Het meisje raakte aan het begin van de middag in de problemen toen ze werd verrast door het snel opkomende water. "Ze liep op de zandplaat, die op dat moment droog lag", vertelt een woordvoerder van de politie. "Door opkomend water, werd ze ingeklemd. Ineens krijg je dan de Oosterschelde met een dieper gedeelte. Dat in combinatie met sterke stroming en het feit dat ze vermoedelijk niet kon zwemmen..."
Een poging van haar vader om haar te redden mislukte. Een grote zoekactie werd opgestart, waarbij de Kustwacht onder meer een helikopter inzette. Het Landelijke Team Onderwaterzoekingen heeft een sonarboot naar het gebied gestuurd om het meisje te vinden.
Aan het eind van de middag concludeerden de hulpdiensten dat het meisje inmiddels verdronken moest zijn en veranderde de reddingsactie in een zoekactie.

Rapen

De droogvallende platen bij de dammen bij Tholen en Schouwen-Duiveland zijn al jaren populair bij mensen van Aziatische herkomst. Ze ontmoeten elkaar daar om bij laag water schelpdieren te zoeken. Het is op bijna twintig plekken in Zeeland toegestaan om te rapen. Iedere dag mag je per persoon tien kilo aan schelpdieren meenemen. Dat is behoorlijk veel. Tel daar bij op dat kinderen, hoe klein ze ook zijn, ook meetellen als één persoon, en dus tien kilo 'waard' zijn. Het is daardoor lucratief om met een groep schelpdieren te komen rapen in Zeeland.
Gevonden lichaam geïdentificeerd: vermist meisje verdronken in Krammer

Lees ook: