Nieuwkoop wint met Feyenoord Johan Cruijff Schaal

Feyenoord viert het winnen van de Johan Cruijff Schaal
Feyenoord viert het winnen van de Johan Cruijff Schaal © Orange Pictures
Nieuwkoop kreeg van trainer Giovanni van Bronckhorst geen plek in de basisopstelling, maar in de slotfase van het duel kwam Nieuwkoop nog in de ploeg voor Jeremiah St. Juste.
In de reguliere speeltijd werd er niet gescoord in het Philips Stadion. Direct daarna werden strafschoppen genomen. Volgens het ABBA-systeem, maar Nieuwkoop hoefde geen penalty te nemen.
Feyenoord pakte onder leiding van Van Bronckhorst de afgelopen seizoenen vijf prijzen. In twee van de vijf wedstrijden kreeg Nieuwkoop speeltijd: in de kampioenswedstrijd tegen Heracles (2016/2017) en in het duel van gisteren. In de andere duels zat hij op de bank of was hij afwezig door een blessure.
<p>Vanaf dit seizoen worden in Nederland bij de Johan Cruijff Schaal, bekerwedstrijden en de play-offs strafschoppen genomen volgens de ABBA-methode. Dat betekent dat team A begint, vervolgens neemt team B twee strafschoppen, gevolgd door twee strafschoppen van team A, etc. De tiende en laatste penalty wordt genomen door team B. Als er dan nog geen beslissing is, gaat team B door met strafschop elf.</p><p>Deze regeling geldt ook voor het amateurvoetbal. In de districtsbeker en nacompetitie worden strafschoppen ook volgens de nieuwe methode genomen.</p><p>Het gebruik van de ABBA-methode moet een eerlijker verloop van de penaltyreeks garanderen.</p>