Hoofdklasse-spelers: "Derby terecht afgelast"

OOST-SOUBURG -
Statement
"Wij zijn vol begrip over het besluit", zegt aanvoerder Jaap Esser van Kloetinge. "Al vind ik persoonlijk dat ook het profvoetbal afgelast had moeten worden. Als je dan zo'n statement afgeeft, doe het dan gelijk goed." Tim de Meersman van Hoek sluit zich bij Esser aan. "Al komen daar natuurlijk veel meer commerciële belangen bij kijken. Dat er niet gevoetbald wordt is logisch. We moeten beseffen dat het zo niet langer kan", vindt de Belgische middenvelder.

Jo-Annes de Bat

Scheidsrechter en wethouder van de Gemeente Goes Jo-Annes de Bat vindt dat er meer moet gebeuren. "Ik zou het zonde vinden als het blijft bij alleen niet voetballen. Leden van clubs moeten komend weekend bij elkaar komen. Niet alleen senioren, maar ook de jeugd. We moeten stilstaan bij wat is gebeurd. Het moet stoppen."

Niet beschikbaar

De KNVB liet dinsdag tijdens een persconferentie de mogelijkheid voor clubs open om een oefenduel te spelen. De Bat vindt dat een slecht idee. "Ik wil komend weekend van alles doen en met iedereen in gesprek, maar als scheidsrechter ben ik niet beschikbaar. Er moet niet gevoetbald worden." Kloetinge-speler Corné Schilperoort is het daar mee eens. "Wij hebben ook afgesproken dat we alleen gaan trainen. Het zou raar zijn om nu wel een oefenduel te spelen."