Mogelijk drijvende zonnepanelen op Zeeuws water

Niemand kijkt meer vreemd op van windmolens in zee, maar over een paar jaar wordt er op het water misschien ook stroom opgewekt door middel van drijvende zonnepanelen. Waterbedrijf Evides start in 2019 een proef met zonnepanelen op water.

Het waterbedrijf start de proef met drijvende zonnepanelen op een waterreservoir in Rotterdam. Als dit een succes blijkt te zijn, krijgen meer waterreservoirs van Evides de drijvende zonnepanelen. De belangrijkste voorwaarde is dat de kwaliteit van het drinkwater niet achteruit gaat. Annette Ottolini, algemeen directeur van Evides, heeft goede hoop dat na 2019 ook in Zeeland drijvende zonnepanelen komen.

De locatie Braakman in Zeeuws-Vlaanderen, met de zonnepanelen. (foto: Evides)

Evides maakte vanochtend de plannen voor het zonnepark op het water bekend. Dat gebeurde tijdens de opening van het eerste zonnepark in Zeeuws-Vlaanderen. Bij de Braakman zijn door Evides en Eneco zesduizend zonnepanelen geplaatst die voor ongeveer vijfhonderd huishoudens stroom op moeten wekken.

Evides wil in 2025 volledig klimaat- en energieneutraal zijn. De doelstelling van Nederland is een volledig duurzame energievoorziening in 2050.

Evides opende vandaag het zonnepark op locatie Braakman in Zeeuws-Vlaanderen (foto: Omroep Zeeland)

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen Braakman zonnepark Evides
Deel dit artikel:

Reageren