Politiehond bijt inbraakverdachte bij strandpaviljoen Dishoek

Bij Dishoek heeft een politiehond vannacht een inbraakverdachte gebeten bij een arrestatie. Na de melding van de inbraak in strandpaviljoen Kaapduin in Dishoek rond 03.45 uur reden meerdere eenheden van de politie erheen, waaronder een hondengeleider van de politie. Volgens de melder waren de inbrekers namelijk nog in het paviljoen aanwezig.

Politiehond, archieffoto (foto: Omroep Zeeland)

De eigenaar van het paviljoen arriveerde tegelijk met de politie. De deur van het strandpaviljoen was opengebroken. Hij zag zag dat iemand die zich onder de palen van het strandpaviljoen schuilhield ervandoor ging, de achterliggende duinen in. Vervolgens werd politiehond Falco ingeschakeld. Hij volgde het geurspoor en wist zo 150 meter verderop twee verdachten op te sporen.

Tandafdrukken

Beide inbraakverdachten werden in de boeien geslagen door de agenten. Een van de twee, een 33-jarige inwoner van Vlissingen, hield daar tandafdrukken van Falco aan over. Hij werd samen met zijn medeverdachte, een 16-jarige inwoner van Middelburg, meegenomen naar een politiecel voor verhoor.

Bij het doorzoeken van hun spullen werd de buit teruggevonden, die bestond volgens de politie uit wat kleingeld. Ook hadden de twee inbrekerswerktuigen bij zich, die zijn in beslag genomen.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Reageren