PvdA Vlissingen voelt zich 'gebruikt' na opstappen raadslid

Raadslid Angelique Duijndam
Raadslid Angelique Duijndam © PvdA Vlissingen
Angelique Duijndam liet eerder vanavond via een mail weten dat ze de partij verlaat omdat "het beleid binnen de Vlissingse afdeling (van de PvdA, red.) niet voldoet aan mijn verwachtingen." Oreel zegt echter nooit aangesproken te zijn door Duijndam over het beleid. "Ze heeft er niet over gecommuniceerd. Ik ben dan ook benieuwd naar het communicatiebeleid van de Lijst Duijndam."
<p>Mail Angelique Duijndam:</p><p><em>Na een leerzame periode heb ik besloten om mijn lidmaatschap bij de Partij van de Arbeid op te zeggen. De reden hiervoor is dat het beleid binnen de Vlissingse afdeling niet voldoet aan mijn verwachtingen. Met deze beslissing hoop ik van meer betekenis te kunnen zijn als volksvertegenwoordiger voor mijn kiezers en voor de overige bewoners van de gemeente Vlissingen. Ik zal verder gaan binnen de Gemeenteraad van Vlissingen onder de naam Lijst Duijndam, waarbij mijn speerpunten zullen liggen binnen; het Sociaal Domein en dan met nadruk op Zorg en Welzijn, Jongeren en het Wijkgericht werken.</em></p>
"Ze stapt eruit zonder mij eerst op de hoogte te brengen", zegt Oreel "Ze zit koud vier maanden in de raad, waarvan ze ook nog eens kwart van de tijd afwezig was." De fractievoorzitter en nu enigst raadslid van PvdA voelt zich gebruikt door Duijndam.
Fractievoorzitter Frances Oreel is flabbergasted
"Ze lift mee op onze stemmen. Ze heeft zelf 165 voorkeursstemmen gekregen bij de afgelopen verkiezingen. Dat zijn er niet eens genoeg om op eigen kracht verkozen te worden in de gemeenteraad", volgens Oreel. Volgens haar zijn daar zo'n 600 stemmen voor nodig.
Oreel laat het niet bij deze ene reactie zitten. "We gaan alles op alles zetten om onze zetel terug te krijgen. Want het is onze zetel!" Het zit Oreel vooral dwars dat Angelique Duijndam nooit aan de bel heeft getrokken. "Maar ze heeft wel van alles geprofiteerd tijdens de verkiezingen van campagne tot flyer."

Andere reacties

Ook andere raadsleden in Vlissingen laten zich niet onbetuigd. In reacties op de mail van Duijndam schrijven ze: "Het zou netjes en politiek verantwoord en geloofwaardig zijn als de zetel teruggaat naar de PvdA'. Ook geeft een raadslid aan dat ze vrij is om dit te doen, maar de rechtvaardiging op basis van 'mijn kiezers' weinig oprecht in de oren klinkt.

Reactie Duijndam

Angelique Duijndam was niet bereikbaar voor commentaar. In de schriftelijke verklaring schrijft ze dat ze zich onder de naam Lijst Duijndam sterk wil maken voor het sociale domein met nadruk op zorg en welzijn en jongeren.