Single Chav opent deur naar Rockacademie

Single Chav opent deur naar Rockacademie
Single Chav opent deur naar Rockacademie

Chav - Shuffle

Dankzij Shuffle ben je aangenomen op de Rockacademie in Tilburg. Hoe ging dat in z'n werk?

"Ik heb me aangemeld voor de Rockacademie en ik werd uitgenodigd voor een auditie. Daar deed ik twee bestaande nummers en eentje die ik echt geschreven heb om op de auditie te knallen. Dat is Shuffle."

Waar gaat het nummer over?

"In het eerste verse gaat het over dat ik af en toe worstel met mezelf. In het tweede verse zeg ik: 'ik ga het doen, niet meer afwachten, ik ga mezelf en persoonlijke struggles aanpakken en muziek maken.'
<p>Chav (in het dagelijks leven Lucien van de Vreede) maakte drie jaar geleden zijn debuut met de clip <em>Dwalen</em>, in samenwerking met Shyne. Het was de titeltrack van zijn eerste EP. In de afgelopen twee jaar was hij ook te horen op tracks van stadgenoot Qube (Jasper van den Bovenkamp). Samen maakten ze <em>Hoe Het Moet</em>, <em>Ik Zie Je</em> en <em>Vandaag</em>. Het duo doorliep het coachingstraject van PopAanZee en was te zien op Concert at SEA 2017.</p>

Betekent dit dat je vol gaat voor een toekomst in de muziek?

"Ja! Sinds vorig jaar, met het toeren en de optredens op Concert at SEA en Noorderslag ontdekte ik hoeveel plezier ik daarin heb. Je komt er dan achter dat het de bedoeling moet zijn."

In Tilburg ontmoet je ook stadgenoot en rapper Qube, met wie je eerder samenwerkte.

"Qube zit in z'n derde jaar. We gaan zeker weer dingen samen doen, maar voor ons beiden geldt dat de focus op ons zelf ligt."
Shuffle is vanaf vandaag te beluisteren op alle officiële streamingsplatforms. Het artwork is van Jeffrey Dingemans.