Inzameling in Bruinisse voor Lombok

Inzameling in Bruinisse voor Lombok
Inzameling in Bruinisse voor Lombok © ANP/ EPA
De schoonzoon van de familie, Awan, is afkomstig van Lombok. De initiatiefnemers uit Bruinisse voelen zich daardoor bijzonder betrokken bij de ellende waarin duizenden mensen zitten. Ze zijn er zelf ook geweest en kennen heel wat mensen persoonlijk.
Het gebied waar Awan vandaan komt is zwaar getroffen. Mensen zijn in paniek weggevlucht uit hun huisjes en slapen uit angst voor nieuwe bevingen met hun kinderen op straat en in de velden.
Om hen te helpen bij de wederopbouw is geld nodig. De actievoerders proberen zoveel mogelijk bij elkaar te verzamelen. Op enkele plaatsen in Bru zijn collectebussen neergezet. Ook wordt actie gevoerd op Facebook onder het motto 'Help Lombok weer overeind'.
<p>Er is grote verwarring over het aantal doden bij de aardbeving op Lombok van afgelopen weekend. Het officiële dodental staat op 131, maar op het eiland circuleren getallen die variëren van 226 tot 381.</p><p>De aardbeving van afgelopen weekend heeft veel schade aangericht. Meer dan 13.000 huizen zijn ingestort. Veel slachtoffers kwamen om onder het puin van ingestorte huizen.</p><p>(Bron: NOS)</p>