Zeeland wordt wakker: donorregistraties, sonarapparatuur en Lombok

Zeeland wordt wakker: donorregistraties, sonarapparatuur en Lombok
Zeeland wordt wakker: donorregistraties, sonarapparatuur en Lombok © Omroep Zeeland
Donorregistratie
Donorregistratie © ANP

Donorregistraties

Zeeuwen blijven achter bij de rest van Nederland als het gaat om donorregistraties. Van alle inwoners van twaalf jaar en ouder heeft 38 procent zich laten registreren, met 'ja', 'nee', of iets daar tussenin. Landelijk is dat 42 procent. Inwoners van Veere zijn het minste 'tegen' het afstaan van een orgaan. Inwoners van Tholen het meeste 'tegen'.

Lees ook:

Bordercollie Viper steekt zijn neus overboord en kan zo menselijke geuren vinden
Bordercollie Viper steekt zijn neus overboord en kan zo menselijke geuren vinden © Omroep Zeeland
De vrijwilligers van Reddingsorganisatie Zeeland hebben niet lang hoeven wachten op sonarapparatuur. Een dag na hun oproep bij Omroep Zeeland meldden twee heren zich bij de organisatie met de melding dat ze sonarapparatuur beschikbaar stellen.

Lees ook:

Zoekactie in het puin na aardbeving Lombok
Zoekactie in het puin na aardbeving Lombok © ANP/ EPA

Lombok

In Bruinisse wordt geld ingezameld voor de mensen op het Indonesische eiland Lombok dat voor een groot deel is verwoest door een aardbeving. Jeanette Roos en haar man hebben hiervoor het initiatief genomen.

Lees ook:

Het voorspelde onweer bleef in Zeeland bij wat regen, dreigende luchten en gerommel
Het voorspelde onweer bleef in Zeeland bij wat regen, dreigende luchten en gerommel © Astrid Wiessner-Hoog uit 's Heerenhoek

Langdurige buien

De ochtend begint nog met een klein beetje zon, maar daarna neemt de bewolking toe. Vanmiddag en vanavond valt er veel regen, mogelijk tot wel 50 millimeter. Het wordt zo'n 22 graden. Bekijk de laatste weersverwachtingen op omroepzeeland.nl/weer.