Arbeidsmigranten vertrokken van Marina Beach, eigenaar ontloopt dwangsom van 100.000 euro

Alle arbeidsmigranten zijn vertrokken van vakantiepark Marina Beach bij Hoek. Dat meldt de gemeente Terneuzen na een controle gisteravond. Het bestemmingsplan laat bewoning door arbeidsmigranten niet toe en de rechter oordeelde vorige week dat de arbeiders daarom weg moesten. De gemeente Terneuzen wilde dat al langer, maar eigenaar Oostappen Groep niet.

Chalets op Marina Beach (foto: Omroep Zeeland)

De gemeente startte in juni een handhavingstraject nadat bleek dat er 230 arbeidsmigranten verbleven op het park. De gemeente stelt dat Marina Beach een vakantiepark is en dat permanente bewoning door arbeidsmigranten uit onder meer Spanje, Polen, Italië en Bulgarije daar niet onder valt. Eigenaar Oostappen Groep ziet dat anders, zij vindt dat ze 'vormen van huisvesting' aanbieden.

Uiteindelijk gaf de rechter de gemeente Terneuzen vrijdag 19 oktober gelijk. De - inmiddels - 260 arbeidsmigranten moesten uiterlijk dinsdag 23 oktober weg zijn. Nu dat gebeurd is, ontloopt Oostappen Groep het betalen van een dwangsom van 100.000 euro.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren