Middelburgse band Going Dutch trekt kleren uit

MIDDELBURG - MIDDELBURG - De Middelburgse band Going Dutch voert opnieuw actie voor het goede doel. De zes mannen van Going Dutch hebben meegedaan aan het programma Blootgewoon van de KRO. Daarin worden mensen bloot op de foto gezet, volgens de KRO op een estetisch verantwoorde manier.
Als de foto's door een jury worden uitgekozen komen ze op een kalender waarmee geld wordt opgehaald voor verschillende goede doelen, onder meer voor Hulphond. Het tv-programma is op 5 augustus te zien op Nederland 1. Going Dutch haalde eerder geld op voor een weeshuis in Tanzania met een fietstocht.
Helpen Going Dutch zegt dat het belangrijk is dat mensen elkaar helpen. Een extra reden om mee te doen aan het tv-programma is dat de broer van de zanger een hulphond heeft. Door een ongeluk zit broer Niels in een rolstoel en de hond helpt hem om een zo normaal mogelijk leven te hebben.
Kont Het was niet altijd makkelijk zomaar de kleren uittrekken voor de camera, laat de band weten, "voor heel Nederland in je blote kont."