Facebookactie als redding van Jumping Indoor Nieuwland

Dankzij een Facebookactie kan de landelijke springwedstrijd Jumping Indoor Nieuwland komende januari waarschijnlijk toch doorgaan. Paardenliefhebbers hebben de actie om de 250 voorinschrijvingen te verzamelen op touw gezet nadat De Kroo Ruitersport bekend had gemaakt het evenement in Nieuw- en Sint Joosland na tien jaar te moeten schrappen als gevolg van de grote concurrentie.

Martin de Kroo hoopt dat Jumping Indoor Nieuwland begin volgend jaar alsnog door kan gaan. (foto: Omroep Zeeland)

"Het ziet ernaar uit dat het alsnog gaat lukken", lacht Martin de Kroo van De Kroo Ruitersport. "Ik kreeg vanochtend een WhatsAppberichtje. In een dag hebben ze al de helft van alle inschrijvingen weten te verzamelen. Dat zelfs mensen in Limburg zo graag naar dit evenement willen blijven komen, streelt m'n ego wel."

'Het kan toch niet?'

In haar Facebookbericht doet initiatiefnemer Joffra Schaap-Greve een hartstochtelijke oproep. "Het is een topconcours: prachtige indoor met ruime losrijpiste, alles verhard, gastvrije ondernemers, mooie parcoursen en veel gezelligheid. Het kan toch niet zo zijn dat wij springruiters zo'n prachtige accommodatie van de kalender laten gaan?!?"

Minstens 250 voorinschrijvingen

Samen met Spring- en Handelsstals Dave en Gaby Maarse en ruiter Arnold Boerekamps heeft ze de handen ineengeslagen om voor 15 november minstens 250 voorinschrijvingen te hebben. Gezien het aantal inschrijvingen op de eerste dag lijkt het er dus op dat paardenliefhebbers volgend jaar op 11, 12 en 13 januari opnieuw hun hart kunnen ophalen bij Jumping Indoor Nieuwland.

Het hele Facebookbericht lees je hieronder.

Deel dit artikel:

Reageren