De Jager hoopt zaterdag zijn debuut te maken voor Hoek

De Jager hoopt zaterdag zijn debuut te maken voor Hoek
De Jager hoopt zaterdag zijn debuut te maken voor Hoek © Omroep Zeeland
Hoek strikt Ruben de Jager
Afgelopen seizoen stond voor De Jager vooral in het teken van revalideren, doordat hij geblesseerd raakte aan zijn knie. Aan het einde van het seizoen kreeg De Jager nog speelminuten bij Jong FC Twente in de tweede divisie.
Het contract van de Lewedorper bij FC Twente werd niet verlengd, dus moest hij op zoek naar een nieuwe club. Om zijn conditie op peil te houden trainde De Jager tijdens de voorbereiding al mee met HSV Hoek. Na een mislukte stage bij SC Cambuur kiest hij nu voor een seizoen bij HSV Hoek, in de hoop nog een stap omhoog te kunnen maken.
<p>Ruben de Jager is geboren op 7 januari 1997 in Goes.</p><p>Hij begon als 5-jarige met voetbal bij VV Lewedorpse Boys uit Lewedorp. Daarna kwam hij uit voor JVOZ en stapte vervolgens over naar FC Twente.</p><p>Op 25 april 2017 liep hij tijdens de training een gecompliceerde knieblessure op aan zijn rechterknie.</p><p>Na maanden revalidatie maakt De Jager zijn comeback in de tweededivisie-wedstrijd van Jong Twente tegen Quick Boys.</p><p>Voor Hoek speelde De Jager inmiddels zes oefenduels mee. Hij scoorde tegen Halsteren zijn eerste goal voor Hoek.</p><p>Ruben de Jager is rechtsbenig, beweegt veel en staat het liefst in de spits.</p>
De Jager woont tijdelijk weer bij zijn ouders in Lewedorp, na een aantal jaren als prof te hebben gewoond en geleefd in Enschede. "Het is wel even wennen, van de stad terug naar Lewedorp. Maar ik heb er nooit een hekel aan gehad om hier te wonen. Dan zie ik mijn ouders, mijn vriendin en mijn vrienden ook weer wat vaker."

Speciaal plekje

Lewedorp is ook de plek waar hij ook met voetbal begon als vijfjarige. "Lebo heeft een speciaal plekje in mijn hart. Net als Twente en de JVOZ, trouwens. Maar Lewedorpse Boys spring er wel bovenuit. Mijn vader is hier jeugdvoorzitter geweest, mijn zusje heeft hier gevoetbald en sommige vrienden van me spelen hier nog in het eerste. De club is heel gemoedelijk en ik voel me er thuis."

Lees ook: