Zeeland wordt wakker: Rescue Vlissingen, kleine aardappeloogst en trekpaarden

Zeeland wordt wakker: Rescue Vlissingen, kleine aardappeloogst en trekpaarden
Zeeland wordt wakker: Rescue Vlissingen, kleine aardappeloogst en trekpaarden © Omroep Zeeland
F-16 bij Rescue Vlissingen
F-16 bij Rescue Vlissingen © Adrie de Willigen

Rescue Vlissingen

Verwacht wordt dat er vandaag tienduizenden mensen naar Vlissingen komen voor het hulpverleningsevenement Rescue. Er is een demonstratie van een chinook, een vlootschouw en er is een F-16 van dichtbij te bekijken. Wil je er zeker van zijn dat je geen demonstratie mist? Wij hebben alles voor je op een rij gezet.

Lees ook:

Kleine aardappelen in Scgarendijke
Kleine aardappelen in Scgarendijke © omroep zeeland

Mindere aardappeloogst

Boer Tanco Padmos uit Scharendijke verdient deze zomer minder aan zijn aardappelen. Dat bleek gisteren uit een proefrooiing. Normaal haalt de boer vijftig ton aardappelen per hectare op, dit jaar is dat minder dan de helft.

Lees ook:

Zeeuws weerzien
Zeeuws weerzien © Stichting Feest van Herkenning

Speciale krant

Vanaf maandag worden in Zeeland 50.000 exemplaren verspreid van Zeeuws Weerzien, een bijzondere krant vol verhalen om mensen uit een isolement te halen.

Lees ook:

© omroep zeeland

Terug naar tijd van toen

In de jaren '50 werd er op het Zeeuwse land bij de oogst met trekpaarden gewerkt. Gisteren gaf stichting Het Werkend Trekpaard een demonstratie. Op een stuk grond van Natuurmonumenten in 's-Gravenpolder konden de bezoekers meemaken hoe werd geoogst, maar ook hoe met de hand gedorst werd.

Lees ook:

Wolkenlucht bij het strand van Ouwerkerk
Wolkenlucht bij het strand van Ouwerkerk © Lennaert de Looze

Het weer

Er zijn vandaag wolkenvelden, heel af en toe komt ook de zon er door en het blijft vrijwel overal droog. Er waait een matige zuidwestenwind en het wordt 21-23 graden. Vanavond opklarend