Zeeland krijgt zes 'tiny forests'

Minibosjes in Zeeland
Minibosjes in Zeeland © Jessica de Lepper
Na een oproep van IVN om mee te werken toonden heel wat gemeenten in Nederland belangstelling. In Zeeland waren dat Goes dat twee bosjes aanvroeg, Borsele, Noord-Beveland, Terneuzen en Middelburg. Vincent van der Veen van IVN kon vanmorgen melden dat alle aanvragen zijn gehonoreerd:
IVN-woordvoerder: Zes tiny forests in Zeeland
De Zeeuwse gemeenten willen ook verder samen optrekken, zegt wethouder André van der Reest. "We hebben een gezamenlijke subsidieaanvraag ingediend en willen ook in de rest van het project samen optrekken. We staan nog helemaal aan het begin en weten nog niet precies waar de minibosjes gaan komen. We zijn nog aan het onderzoeken wat geschikte plekken kunnen zijn (bij voorkeur in of bij een woonwijk)en willen dit samen met onze inwoners verder gaan uitwerken en uitvoeren."

Groen in de stad

Met de dichtbegroeide tiny forests ter grootte van een tennisbaan wil IVN verstedelijkte gebieden groener maken. De bosjes zijn ook bedoeld als waterberging bij zware regenval en als bijdrage aan meer biodiversiteit.
Volgens het IVN is de "kloof tussen mens en natuur groter dan ooit" en brengt een minibos de natuur in steden dichterbij. De bedoeling is om in de minibosjes lessen te organiseren voor schoolklassen.
In de bossen worden meer dan 40 inheemse bomen en struiken geplant. Zo worden er wilgen, berken en eiken geplant, maar ook hazelaars en lijsterbessen.
IVN streeft ernaar om voor 2021 door het hele land minstens 100 tiny forests aan te leggen.

Lees ook: