Zeeuw vervangt ziek Tweede Kamerlid

Vanaf morgen telt de Tweede Kamer vijf Zeeuwse leden. De uit Goes afkomstige Simon Geleijnse wordt dan beëdigd als Tweede Kamerlid voor 50 PLUS. Hij vervangt kamerlid Leonie Sazias, die zich tijdelijk terug trekt uit de kamer wegens ziekte.

Simon Geleijnse (foto: ANP)

Simon Geleijnse (45) woont inmiddels in Den Haag, waar hij al ruim tien jaar werkzaam is in de politiek. De laatste tijd was hij secretaris van de partij. Toen Geleijnse 18 jaar was, en nog in Goes woonde, is hij een eigen zaak begonnen en was hij de jongste ondernemer van de gemeente.

Mouwen opstropen

Die ervaring als ondernemer neemt hij naar eigen zeggen mee naar de Tweede Kamer. "Doorzetten, hard werken, oplossingsgericht zijn en klantvriendelijk. De Tweede Kamer kan wel een aantal ondernemers gebruiken. Mouwen opstropen en aan de slag!"

Geleijnse was tijdens de laatste Tweede Kamerverkiezing de jongste kandidaat van 50-PLUS in de top 10 van de lijst. Op 26 februari geeft hij zijn zetel weer terug aan Léonie Sazias. Sazias wil zich de komende tijd "volledig concentreren" op haar herstel. Vorig jaar maart werd bekend dat het Kamerlid darmkanker heeft.

Rutger Schonis (D66), Joba van den Berg (CDA), André Bosman en Tobias van Gent (beide VVD) zijn de overige Zeeuwse Kamerleden.

Meer over dit onderwerp:
Goes Tweede Kamer 50 PLUS
Deel dit artikel:

Reageren