Plan voor megaboek over Zeeland gepresenteerd op Contacta

Duizend euro per stuk moet hij gaan kosten: het megaboek Zeeland over de ontstaansgeschiedenis van Zeeland tot de dag van vandaag. En het boek is nog niet af, het moet nog geschreven worden. De komende jaren gaan enkele Zeeuwse auteurs ermee aan de slag. Het concept voor het boek werd vanmiddag gepresenteerd op de bedrijvenbeurs Contacta in Goes.

Het forse boek laat de identiteit van Zeeland zien in woord en beeld. Het moet vol komen te staan met onderwerpen als geschiedenis, sport en Zeeuwse kunst. Initiatiefnemer is journalist Matty Verkamman, afkomstig uit Kats. Dit boek uitbrengen is voor hem een langgekoesterde wens. "Ik heb een soort megalomane gekte in mijn hoofd. Ik ben bijna 70 en voordat ik dood ben wil ik nog het mooist mogelijke boek over Zeeland maken."

Joekel van een boek

Verkamman, die al eerder een joekel van een boek over Feyenoord maakte, werkt onder meer samen met Kees Slager, Hannie Kool-Blokland, Peter de Jonge en Eugène de Kok. Het gaat drie jaar duren voordat het boek af is.

Matty Verkamman en Kees Slager (foto: Omroep Zeeland)

Zeeland verschijnt in 2021 en moet 25 kilo gaan wegen, 50 x 50 cm groot zijn en ongeveer 800 bladzijden hebben. Verkamman: "Het bijzondere van dit boek is dat iedereen een exclusief boek kan krijgen met een eerste katern over jezelf, je familie of bedrijf."

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland boek Contacta Matty Verkamman
Deel dit artikel:

Reageren