Vrouw bedreigd door agressieve man én hond

De politie heeft gisteren in Vlissingen een agressieve hond met pepperspray tot bedaren gebracht. De hond had een vrouw belaagd, waarna zij verhaal ging halen bij de eigenaar. Die trok daarop een groot mes.

Aanhouding door de politie (foto: OZ)

Judogreep

De politie hield de man aan en vroeg om zijn hond even aan een paal vast te zetten. In de rugzak van de man trof de politie een kleine hakbijl aan. De man werd daarop zo agressief dat een politieman hem met een judogreep tegen de grond moest werken. Op dat moment rukte de hond zich los, viel de agent aan en beet hem in zijn arm. Toen die uiteindelijk pepperspray gebruikte kalmeerde het dier.

De man is overgebracht naar een politiecel in Torentijd. "Maar omdat je het een hond niet kunt aanrekenen dat zij voor haar baas opkomt, hoeft zij niet naar Torentijd", laat het politieteam Walcheren weten op Facebook. De hond verblijft nu op een veilig adres met goede zorg, meldt de politie.

De gebeten agent kon na controle door de huisarts weer aan het werk.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren bedreigd hond Politie
Deel dit artikel:

Reageren