Zandzakken moeten kitesurfcentrum beschermen

BROUWERSDAM - Zandhonger Sinds een aantal jaren wordt het strandje waar de kitesurfschool zijn containers voor de lessen en materialen huisvest geteisterd door zandhonger. Datgene waar de mensen van de kitesurfschool van leven blijkt inmiddels meer en meer hun probleem te worden. De zee neemt steeds meer zand weg en omdat het strandje geen deel uitmaakt van de zeewering ziet Rijkswaterstaat geen reden om het zand aan te vullen.
Gevolgen Dit seizoen heeft het kitesurfcentrum de containers die ze normaal op het strand zetten in de duinovergang geplaatst. Ze kunnen ze namelijk niet verderop op het strand neerzetten omdat dat het grondgebied is van Goeree-Overflakkee en daar heeft de kitesurfschool geen vergunning voor. Die krijgen ze ook niet van Goeree-Overflakkee, omdat die al een vergunning heeft gegeven aan een kitesurfschool.
En dus heeft Juventa in overleg met Rijkswaterstaat, nu bigbags gevuld met zand aan de vloedlijn neergezet, om zo te voorkomen dat de zee nog meer zand wegspoelt. De ideale oplossing blijft echter: zandsuppletie. Dus zand opspuiten.
Luister naar het gesprek met manager Stefan Nipius van Kitesurfcentrum Juventa: