Poolse Kustmarathonwinnaar verdedigt dit jaar titel

Maciek Miereczko (midden) komt dit jaar zijn titel verdedigen bij de Kustmarathon
Maciek Miereczko (midden) komt dit jaar zijn titel verdedigen bij de Kustmarathon © Arjan Schotanus/Fotorunner.nl
"Wij nodigen ieder jaar de beste tien heren en dames van de afgelopen editie uit", zegt Morien Janse van de Kustmarathon. "Het is absoluut leuk dat Miereczko weer meedoet." De Pool liep vorig jaar een uitstekende marathon, hoewel niemand hem van te voren kende. Samen met Hamid El Mouaziz, Mohamed Oumaarir en Erwin Harmes liep Miereczko lange tijd aan de kop van de wedstrijd. Op het laatste stuk strand bij Zoutelande besliste de Pool, die woont in Duitsland, de wedstrijd door bij Oumaarir weg te lopen.
"Van de eerste tien heren van vorig jaar hebben er dit jaar al zeven positief gereageerd op een deelname voor dit jaar", zegt Janse. Naast Miereczko staan ook Erwin Harmes (Middelburg), Hamid El Mouaziz (Brussel), Huub van Noorden ('s-Heer Arendskerke), Erwin Adan (Koudekerke), Ralph Wiessner (Vlissingen) en Michel Verhaeghe (Wambrechies) al op de deelnemerslijst.

Titelprolongatie

Bij de dames doet Melanie Spruyt uit Nieuwerkerk aan de IJssel ook dit jaar een poging haar titel te prolongeren. Spruyt won vorig jaar voor Selina van der Vliet (Soest) en de uit Yerseke afkomstige Monique Verschuure. Naast Spruyt doen er nog drie andere dames mee uit de top-10 van vorig jaar. Dat zijn Verschuure, Liselotte van den Berg (Zoeterwoude-Dorp) en Leonie Ton uit Wissenkerke.