Protest van Thoolse kerken tegen regenboogvlag en zondagopenstelling

Door het hijsen van de regenboogvlag en de zondagopenstelling van winkels zijn christelijke normen en waarden op Tholen aan de kant geschoven. Dat zeggen 22 Thoolse kerken in een paginagrote advertentie in de Eendrachtbode.

Kerken protesteren met advertentie (foto: Omroep Zeeland)

De kerken zijn het niet eens met de beslissingen van de gemeenteraad die onlangs zijn genomen. Ze roepen in de advertentie op om de twee besluiten terug te draaien.

Volgens de kerken is er geen andere relatie dan die tussen man en vrouw. Het hijsen van de regenboogvlag op het gemeentehuis gaat "tegen de gelijkheid in van de Bijbelse scheppingsorde." De kerkenraden geven in de brief aan dat ze tegen elke vorm van discriminatie zijn en dat ieder Thoolse inwoner zich geaccepteerd moet voelen in de gemeente.

Zondag is rustdag

De zondagopenstelling van de winkels gaat in tegen het vierde gebod uit de bijbel. De kerken zeggen dat de rustdag juist een geschenk is om te koesteren in deze onrustige tijden. De zondagopenstelling is vorige maand goedgekeurd door de gemeenteraad.

De 22 kerkenraden van gereformeerde, oud gereformeerde en hervormde gemeenten vanuit heel Tholen hebben de brief ondertekend.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Tholen kerken eendrachtbode
Deel dit artikel:

Reageren