Jolanda haalt ruim 6500 euro op met haar zwemtocht

Jolanda haalt ruim 6500 euro op met haar zwemtocht
Jolanda haalt ruim 6500 euro op met haar zwemtocht © Omroep Zeeland
Zwemtocht Veerse Meer was zwaar; 'Maar het is het waard!'
Na een maandenlange training is het haar gelukt alleen met haar armen te zwemmen, op haar rug met haar benen in een drijvende gele ring. Ze nam zaterdag de wel iets kortere route vanwege de golven, tussen de Mosselplaat en de Schutteplaat door. Bij de lange route zou ze daar omheen zwemmen.

Zwemmen voor vriendin

Ze zwom voor het goede doel, namelijk voor haar vriendin Marriëtte Duerinck, ook uit Axel, die al een aantal jaren lijdt aan kanker. "Ze gaven met drie maanden. Dat is nu vier jaar geleden."
Het is voor Duerinck erg bijzonder dat twee van haar vriendinnen dit mede voor haar doen. "Ze zijn zo positief. Daar haal ik heel veel kracht uit." Het geld gaat dan ook naar het KWF-Kankerfonds.

Golven en wind

In het water werd Jolanda bijgestaan door haar vriendin en zwemcoach Mattie van den Bergen. Die vond de zwemtocht wel erg pittig. "Die golven en de wind maakte het lastig zwemmen. Maar dat is het absoluut waard!" Zelf is Jolanda het roerend met haar eens. "Het was geweldig! En nu eerst een kop koffie en een appelflap!"
Ze heeft samen met Mattie maandenlang lang getraind voor dit huzarenstukje. Ze begonnen nu een jaar geleden met de voorbereidingen. En Jolanda is niet van plan om bij de pakken neer te gaan zitten, ze heeft al plannen voor een volgende actie. "Maar eerst ga ik hiervan nagenieten."

Lees ook: